Mezőföldi Önkéntes Pont, Besnyő A honlap akadálymentes változata
Facebook
Elérhetőség, nyitva tartás

Az önkéntes pont májusi programjai

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 1. 19:55 CEST

Ha végre itt a nyár… Bár ezt még nem énekelhetjük, de elmondhatjuk, hogy májusban az időjárás kegyes volt az önkéntes munkavégzéshez: számos programmal, akciónappal járultunk hozzá környezetünk rendbetételéhez, értékes programok megvalósításában vállaltak nem kis szerepet a Mezőföldi Önkéntes Pont önkéntesei. Az adonyi majálison 150 adag ételt főztek önkénteseink melyet a résztvevők számára osztottak ki. Beloianniszban a temető szépült meg, Pusztaszabolcson a Manóvár óvoda játszóterét lakhatták be a legkisebbek, Besnyőn sikeres volt a CsengőFest, és kialakítottunk egy madárbarát ligetet is. Mindezt közel 1000 órában valósították meg önkéntesek.

A május havi muFotó: Adony - Majális nkálkodással együtt már több mint 2000 munkaórát dolgoztak november óta a Mezőföldi Önkéntes Pontnál regisztrált összesen több mint 150 önkéntes. Adatbázisunkban még kb. ugyanennyi önkéntes vár arra, hogy megfelelő munkát találjunk neki, tehát elmondható: a nyolc településen nagyon pozitív az önkéntes munkához való hozzáállás. Persze folyamatosan tájékoztatjuk a térségben élőket: rádiós interjúk, újsághirdetések, képújság-megjelenések segítik az információ átadását. Emellett 3 alkalommal csoportos önkéntes felkészítést tartottunk, szintén 3 alkalommal pedig helyi rendezvényekre települtünk ki (Falunap, Balkán Nemzetiségi Találkozó, Majális). Fotó: Workshop Gárdonyban

A májusi workshopon elsősorban a megye északi területein lévő önkéntes pontokat ismerhettük meg, de esélyegyenlőségi előadást is hallgathattunk, valamint megismerhettük a Fejér CIC munkáját is.

Projektzáró konferencia...

2013. október 29-én, kedden a besnyői Faluház adott helyet a ...

Önkéntesség vidéken...

A Mezőföldi Önkéntes Pont tevékenységét a Sziront’Art Közhasznú Egyesület szakmai ...

Önkéntesség álláskeresőkn...

Az aktív korúak foglalkoztatást helyettesítő támogatására (FHT) való jogosultság megszerzéséhez ...

Új tanév, új kihívások!...

Fontos információ az érettségizők számára: 2016. január 1-je után csak ...

Nyáron is lehetsz önkéntes!...

Mi az önkéntesség? Az önkéntesség olyan tevékenység, amelyet egyénileg vagy csoportosan, ...