Mezőföldi Önkéntes Pont, Besnyő A honlap akadálymentes változata
Facebook
Elérhetőség, nyitva tartás

Áprilisi történések – címszavakban

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. május 2. 10:07 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont április hónapban is számos programot valósított meg. A jobb időnek köszönhetően elindulhattak akciónapjaink, így csatlakoztunk a pusztaszabolcsi Tiszta utak, élő táj Egyesület szemétszedési akciójához, Ercsiben önkénteskedtünk a “víz jegyében”, Adonyban pedig a horgászegyesülettel közösen takarítottuk a Duna-partot. De programjaink itt még nem értek véget…

Az egyik fontos feladatunk az önkéntesek hatékony tájékoztatása. Ennek megfelelően több helyszínen is jelen voltunk, ahol az érdeklődők megismerhették vállalásainkat, céljainkat. Iváncsán a bababörzén találkozhattak a Mezőföldi Önkéntes Pont munkatársával, míg Ercsiben az egészségnapon állítottuk fel standunkat.

Fotó - Kitelepülés BeloianniszbanRáckeresztúron április végén az önkéntest fogadni akaró szervezetek számára tartottunk felkészítő előadást és négy alkalommal – több helyszínen – az önkénteseket készítettük fel az önkéntes munkavégzéssel kapcsolatos ismeretekre. Hat önkéntes számára pedig személyre szabott szolgáltatást is nyújthattunk.

A hónap elején Dunaújvárosban több önkéntes pont is találkozhatott, ahol megvitattuk az aktuális feladatokat, és a műhelymunkán próbáltunk választ találni azokra a kérdésekre, amelyek felvetődtek.

Szemétszedési akció PusztaszabolcsonEgyszóval elmondható, hogy az április hónap sem telt tétlenül, hiszen számos új önkéntessel dolgozhattunk együtt. De májusban még aktívabbak leszünk! Számos akciónappal, programmal készülünk, és reméljük, hogy minél több önkéntes csatlakozik céljainkhoz.

 

 

Projektzáró konferencia...

2013. október 29-én, kedden a besnyői Faluház adott helyet a ...

Önkéntesség vidéken...

A Mezőföldi Önkéntes Pont tevékenységét a Sziront’Art Közhasznú Egyesület szakmai ...

Önkéntesség álláskeresőkn...

Az aktív korúak foglalkoztatást helyettesítő támogatására (FHT) való jogosultság megszerzéséhez ...

Új tanév, új kihívások!...

Fontos információ az érettségizők számára: 2016. január 1-je után csak ...

Nyáron is lehetsz önkéntes!...

Mi az önkéntesség? Az önkéntesség olyan tevékenység, amelyet egyénileg vagy csoportosan, ...