Mezőföldi Önkéntes Pont, Besnyő A honlap akadálymentes változata
Facebook
Elérhetőség, nyitva tartás

Archívum 2013. júniushónapra

Alezredes az önkénteseink között!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 30. 15:04 CEST

Az adonyi Duna Nap keretében regisztrálhatta irodánk Semsei László nyugalmazott alezredest, aki maga is aktívan közreműködött abban, hogy a rendezvény megvalósuljon. Köszönjük, hogy rangja és szép kora ellenére is részt vállalt az önkéntes feladatokból és követendő példával szolgálhat mások számára is!

Civil szervezetek összefogása

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 17. 13:38 CEST

DH-információ – A „szivárvány” program keretében szombaton a kulcsi rekreációs központ várta az érdeklődőket.

KupAkció önkéntesekkel

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 16. 23:16 CEST

A rászorulókon segített a Mezőföldi Önkéntes Pont. A besnyői iroda felhívására mintegy 60 ezer kupak, csaknem 150 kg műanyag gyűlt össze két hét alatt. Sérült gyermekekkel is foglalkozó kulcsi alapítvány kapta az adományt.

Az összefogás ereje

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 10. 16:50 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont közvetítő szerepet játszik az árvízi védekezési munkálatokban. Felkeressük a lehetséges segítőket és oda is juttatjuk őket, ahol szükség van rájuk. Széles körű civil kapcsolataink révén pedig több száz önkéntest érünk el Fejér megye szerte.

Esélyegyenlőség – 2. felvonás

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 9. 15:13 CEST

Szervezetünk fontosnak tartja, hogy munkatársai, partnerei megfelelően, diszkriminációmentesen közelítsék meg az eltérő képességekkel rendelkező embereket, ezért az esélyegyenlőség területén folyamatos képzéseket szervezünk számukra. Míg az előző negyedévben egy interaktív foglalkozás keretében alapvető információkat szerezhettünk a fogyatékkal élők megszólítására, addig a májusi esélyegyenlőségi képzésen az integráció és a megértés fontosságára hívta fel figyelmünket Vida Krisztina a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagozatának inkluziv nevelés tanára, szociálpedagógus. A   >>>>

Felhívás árvízi védekezésben önkéntesen résztvevők számára!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 5. 14:26 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont, mint a területén árvízzel érintett önkormányzatokkal (Adony, Ercsi) együttműködő fogadó szervezet az árvízi védekezésben ÖNKÉNTESEN (tehát nem határozat vagy katasztrófahelyzeti készültség miatt berendelt) segítők számára – amennyiben ellátáshoz vagy egyéb okokból igénylik, és szükségük van rá – közreműködik igazolás kiállításában arról, hogy a védekezésben részt vettek. Kérjük azokat az önkéntesen segítő személyeket, akik számára szükséges, hogy az árvízi védekezésben való részvételüket igazoljuk, a veszélyhelyzet elmúltát követő   >>>>

Önkéntesek hete: segítsünk kupakokkal!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 3. 12:40 CEST

Az “Önkéntesek hete” alkalmából a Mezőföldi Önkéntes Pont kupakgyűjtési akciót szervez. A kulcsi Carpe Diem Rekreációs Alapítvány számára várjuk a kupak-felajánlásokat, melyet június 15-én, szombaton ünnepélyes keretek között adunk át. A kupakgyűjtésbe bárki bekapcsolódhat: lehet rendezvények “kupakfelelős önkéntes”, de vállalhatja azt is az önkéntes, hogy vendéglátóipari egységeket keres fel, és kéri meg őket a kupakok gyűjtésére.

Várjuk az önkénteseket!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 2. 09:11 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont eddig több mint 300 önkéntest regisztrált. Az önkéntesek több mint felének már önkéntes foglalkoztatás keretében munkát is tudtunk biztosítani. Adatbázisunkba folyamatosan várjuk azokat a tenni akaró személyeket, akik önkéntesként kívánják segíteni egy-egy civil szervezet, intézmény munkáját. A termékpaletta széles: az egyszerű területrendezési feladatoktól egészen a speciális szaktudást igénylő orvosi feladatokig várják az önkéntes segítséget fogadószervezeteink.

Az önkéntes pont májusi programjai

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 1. 19:55 CEST

Ha végre itt a nyár… Bár ezt még nem énekelhetjük, de elmondhatjuk, hogy májusban az időjárás kegyes volt az önkéntes munkavégzéshez: számos programmal, akciónappal járultunk hozzá környezetünk rendbetételéhez, értékes programok megvalósításában vállaltak nem kis szerepet a Mezőföldi Önkéntes Pont önkéntesei. Az adonyi majálison 150 adag ételt főztek önkénteseink melyet a résztvevők számára osztottak ki. Beloianniszban a temető szépült meg, Pusztaszabolcson a Manóvár óvoda játszóterét lakhatták be a legkisebbek, Besnyőn sikeres   >>>>

Projektzáró konferencia...

Egész napos rendezvénnyel zárult a Sziront’Art Közhasznú Egyesület önkéntesség elterjesztését ...

Önkéntesség vidéken...

A Mezőföldi Önkéntes Pont egy éves működésének tapasztalatai. Kik a ...

Önkéntesség álláskeresőkn...

Az önkéntes tevékenység személyiségfejlesztő és társadalmi tőkét növelő előnye mellett ...

Új tanév, új kihívások!...

A kötelező iskolai közösségi szolgálat megszervezésében és lebonyolításában is segít ...

Nyáron is lehetsz önkéntes!...

Önkéntesség dióhéjban. Mi az önkéntesség? Ki lehet önkéntes? Miben segít ...