Mezőföldi Önkéntes Pont, Besnyő A honlap akadálymentes változata
Facebook
Elérhetőség, nyitva tartás

Archívum 2012. októberhónapra

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás – önkéntes munkával?

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2012. október 10. 22:07 CEST

Kevesen tudják, hogy a aktív korúak foglalkoztatást helyettesítő támogatására (FHT) való jogosultság megszerzéséhez az önkéntes munka is beszámítható. Ma már az FHT-ra jogosult személynek évente felül kell vizsgáltatni a támogatást, és amennyiben az előző évben nem tud 30 napnyi foglalkoztatást igazolni, úgy az ellátásra való jogosultsága megszűnik. Sajnos a munkalehetőségek csökkenése és a közmunka-programba való nehéz bekapcsolódás miatt sokan elveszíthetik a támogatásra való jogosultságukat. De van megoldás: Ha a támogatott   >>>>

Érettségi feltétele: 50 óra önkéntes munka

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2012. október 10. 13:58 CEST

Fontos információ az érettségizők számára: 2016. január 1-je után csak olyan tanuló bocsátható érettségi vizsgára, aki teljesítette a jogszabályban előírt 50 óra közösségi szolgálatot. Ennek megfelelően az idei évben középfokú tanulmányaikat megkezdőket MÁR ÉRINTI a jogszabályváltozás. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy mi szükséges a közösségi szolgálat teljesítéséhez, és milyen lehetőségei vannak a tanulóknak.

Az önkéntesség jogi helyzete, nyilvántartás

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2012. október 1. 18:11 CEST

Magyarországon 2005 óta létezik törvényi szabályozás az önkéntességre vonatkozóan. A közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény jogi értelemben vett státuszt ad az önkénteseknek, eddig nem szabályozott kérdéseket tisztázott (pl. az önkéntesek részére nyújtott költségtérítések adó- és járulékmentessége) valamint a törvény létrejöttével társadalmi párbeszéd indult az önkéntességről, mely során széles körben vált ismertté az önkéntes tevékenysége haszna mind egyéni, mind társadalmi szinten.

Mi az önkéntesség?

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2012. október 1. 16:50 CEST

Szinte kivétel nélkül már mindenki végzett önkéntes tevékenységet, hiszen segítettünk a szomszédunkon, gyermekünk iskolájában, ha megkért egy ismerősünk közreműködtünk a szállításában, pakoltunk, rendeztünk, civilek rendezvényén tevékenykedtünk… Egyszóval észre sem vesszük, de sokan napi szinten végeznek úgy önkéntes munkát, hogy nem is tudnak róla. De mit is jelent az önkéntesség fogalma?

Projektzáró konferencia...

Egész napos rendezvénnyel zárult a Sziront’Art Közhasznú Egyesület önkéntesség elterjesztését ...

Önkéntesség vidéken...

A Mezőföldi Önkéntes Pont egy éves működésének tapasztalatai. Kik a ...

Önkéntesség álláskeresőkn...

Az önkéntes tevékenység személyiségfejlesztő és társadalmi tőkét növelő előnye mellett ...

Új tanév, új kihívások!...

A kötelező iskolai közösségi szolgálat megszervezésében és lebonyolításában is segít ...

Nyáron is lehetsz önkéntes!...

Önkéntesség dióhéjban. Mi az önkéntesség? Ki lehet önkéntes? Miben segít ...