Mezőföldi Önkéntes Pont, Besnyő A honlap akadálymentes változata
Facebook
Elérhetőség, nyitva tartás

Mezőföldi Önkéntes Pont ¦ Rendezvények témájú cikkek

Alezredes az önkénteseink között!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 30. 15:04 CEST

Az adonyi Duna Nap keretében regisztrálhatta irodánk Semsei László nyugalmazott alezredest, aki maga is aktívan közreműködött abban, hogy a rendezvény megvalósuljon. Köszönjük, hogy rangja és szép kora ellenére is részt vállalt az önkéntes feladatokból és követendő példával szolgálhat mások számára is!

Önkéntesek hete: segítsünk kupakokkal!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 3. 12:40 CEST

Az “Önkéntesek hete” alkalmából a Mezőföldi Önkéntes Pont kupakgyűjtési akciót szervez. A kulcsi Carpe Diem Rekreációs Alapítvány számára várjuk a kupak-felajánlásokat, melyet június 15-én, szombaton ünnepélyes keretek között adunk át. A kupakgyűjtésbe bárki bekapcsolódhat: lehet rendezvények “kupakfelelős önkéntes”, de vállalhatja azt is az önkéntes, hogy vendéglátóipari egységeket keres fel, és kéri meg őket a kupakok gyűjtésére.

Az önkéntes pont májusi programjai

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 1. 19:55 CEST

Ha végre itt a nyár… Bár ezt még nem énekelhetjük, de elmondhatjuk, hogy májusban az időjárás kegyes volt az önkéntes munkavégzéshez: számos programmal, akciónappal járultunk hozzá környezetünk rendbetételéhez, értékes programok megvalósításában vállaltak nem kis szerepet a Mezőföldi Önkéntes Pont önkéntesei. Az adonyi majálison 150 adag ételt főztek önkénteseink melyet a résztvevők számára osztottak ki. Beloianniszban a temető szépült meg, Pusztaszabolcson a Manóvár óvoda játszóterét lakhatták be a legkisebbek, Besnyőn sikeres   >>>>

Áprilisi történések – címszavakban

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. május 2. 10:07 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont április hónapban is számos programot valósított meg. A jobb időnek köszönhetően elindulhattak akciónapjaink, így csatlakoztunk a pusztaszabolcsi Tiszta utak, élő táj Egyesület szemétszedési akciójához, Ercsiben önkénteskedtünk a “víz jegyében”, Adonyban pedig a horgászegyesülettel közösen takarítottuk a Duna-partot. De programjaink itt még nem értek véget…

Áprilisi akciók és programok

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. április 7. 18:26 CEST

Végre talán megmutatja magát a tavasz is, elolvad az utolsó hó, azonban ilyenkor válik igazán láthatóvá a hátrahagyott szemét… A Mezőföldi Önkéntes Pont a települések civiljeivel közös akciókat hirdet április hónapban, melyek elsődleges célja a környezetünk rendbetétele. Várjuk a tettrekész önkénteseket Pusztaszabolcsra, Beloianniszba, Ercsibe és Adonyba is!

Az első negyedév programjai

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. április 4. 18:28 CEST

Az első két hónap jó tapasztalataival vágtunk bele ebbe a negyedévbe. Reméltük, hogy a lelkesedés nem hagy alább és továbbra is szorgalmasan tevékenykedhetnek azok, akik segíteni akarnak. Célunk, hogy összehozzuk a kínálatot a kereslettel, azaz megismertessük egymással azokat, akik önkéntes munkát szeretnének végezni, és azokat, akik szívesen fogadnának önkéntest.

Civilek és önkéntesek felkészítése

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. március 18. 18:50 CEST

Szervezetünk a karácsonyi ünnepek alatti pihenést követően intenzíven vetette bele magát a munkába. Január első hete máris komoly munkát adott nekünk, hiszen meg kellett szervezni a környező települések szervezeteinek és önkénteseinek személyes megszólítását.

Önkéntes tájékoztató Adonyban, Iváncsán!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. február 4. 11:58 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont önkéntes tájékoztatókat tart több településen: Adonyban és Iváncsán várjuk az érdeklődőket február végén, ahol részletes tájékoztatást kaphatnak munkánkról, az önkéntességről.

Önkéntes tájékoztatók több településen!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. január 18. 14:23 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont önkéntes tájékoztatókat tart több településen: Kulcson, Ercsiben és Pusztaszabolcson várjuk az érdeklődőket január végén, ahol részletes tájékoztatást kaphatnak munkánkról, az önkéntességről.

Megnyitottunk!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2012. november 5. 22:14 CEST

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a novemberben megnyitott Mezőföldi Önkéntes Pontban, ahol az önkéntességgel kapcsolatos információkról, lehetőségekről tájékoztatjuk az önkéntesség iránt nyitott önkéntes-jelölteket. Ha bármilyen kérdése van vagy csak információt szeretne, felújított környezetben, egy kávé mellett tájékoztatjuk a lehetőségekről. Jöjjön be hozzánk, segítünk, hogy segíthessen!

Projektzáró konferencia...

Egész napos rendezvénnyel zárult a Sziront’Art Közhasznú Egyesület önkéntesség elterjesztését ...

Önkéntesség vidéken...

A Mezőföldi Önkéntes Pont egy éves működésének tapasztalatai. Kik a ...

Önkéntesség álláskeresőkn...

Az önkéntes tevékenység személyiségfejlesztő és társadalmi tőkét növelő előnye mellett ...

Új tanév, új kihívások!...

A kötelező iskolai közösségi szolgálat megszervezésében és lebonyolításában is segít ...

Nyáron is lehetsz önkéntes!...

Önkéntesség dióhéjban. Mi az önkéntesség? Ki lehet önkéntes? Miben segít ...