Mezőföldi Önkéntes Pont, Besnyő A honlap akadálymentes változata
Facebook
Elérhetőség, nyitva tartás

Mezőföldi Önkéntes Pont ¦ Önkéntesség témájú cikkek

Megjelent 3. hírlevelünk!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. július 9. 15:49 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont 2013. évi 2. negyedévi tevékenységét mutatja be a július elején megjelent harmadik hírlevelünk. Legközelebb október elején nyújtunk ilyen formában tájékoztatást, addig is ajánljuk facebook oldalunkat és honlapunkat! A Mezőföldi Önkéntes Pont 3. hírlevele

Alezredes az önkénteseink között!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 30. 15:04 CEST

Az adonyi Duna Nap keretében regisztrálhatta irodánk Semsei László nyugalmazott alezredest, aki maga is aktívan közreműködött abban, hogy a rendezvény megvalósuljon. Köszönjük, hogy rangja és szép kora ellenére is részt vállalt az önkéntes feladatokból és követendő példával szolgálhat mások számára is!

KupAkció önkéntesekkel

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 16. 23:16 CEST

A rászorulókon segített a Mezőföldi Önkéntes Pont. A besnyői iroda felhívására mintegy 60 ezer kupak, csaknem 150 kg műanyag gyűlt össze két hét alatt. Sérült gyermekekkel is foglalkozó kulcsi alapítvány kapta az adományt.

Felhívás árvízi védekezésben önkéntesen résztvevők számára!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 5. 14:26 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont, mint a területén árvízzel érintett önkormányzatokkal (Adony, Ercsi) együttműködő fogadó szervezet az árvízi védekezésben ÖNKÉNTESEN (tehát nem határozat vagy katasztrófahelyzeti készültség miatt berendelt) segítők számára – amennyiben ellátáshoz vagy egyéb okokból igénylik, és szükségük van rá – közreműködik igazolás kiállításában arról, hogy a védekezésben részt vettek. Kérjük azokat az önkéntesen segítő személyeket, akik számára szükséges, hogy az árvízi védekezésben való részvételüket igazoljuk, a veszélyhelyzet elmúltát követő   >>>>

Önkéntesek hete: segítsünk kupakokkal!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 3. 12:40 CEST

Az “Önkéntesek hete” alkalmából a Mezőföldi Önkéntes Pont kupakgyűjtési akciót szervez. A kulcsi Carpe Diem Rekreációs Alapítvány számára várjuk a kupak-felajánlásokat, melyet június 15-én, szombaton ünnepélyes keretek között adunk át. A kupakgyűjtésbe bárki bekapcsolódhat: lehet rendezvények “kupakfelelős önkéntes”, de vállalhatja azt is az önkéntes, hogy vendéglátóipari egységeket keres fel, és kéri meg őket a kupakok gyűjtésére.

Várjuk az önkénteseket!

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 2. 09:11 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont eddig több mint 300 önkéntest regisztrált. Az önkéntesek több mint felének már önkéntes foglalkoztatás keretében munkát is tudtunk biztosítani. Adatbázisunkba folyamatosan várjuk azokat a tenni akaró személyeket, akik önkéntesként kívánják segíteni egy-egy civil szervezet, intézmény munkáját. A termékpaletta széles: az egyszerű területrendezési feladatoktól egészen a speciális szaktudást igénylő orvosi feladatokig várják az önkéntes segítséget fogadószervezeteink.

Az önkéntes pont májusi programjai

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. június 1. 19:55 CEST

Ha végre itt a nyár… Bár ezt még nem énekelhetjük, de elmondhatjuk, hogy májusban az időjárás kegyes volt az önkéntes munkavégzéshez: számos programmal, akciónappal járultunk hozzá környezetünk rendbetételéhez, értékes programok megvalósításában vállaltak nem kis szerepet a Mezőföldi Önkéntes Pont önkéntesei. Az adonyi majálison 150 adag ételt főztek önkénteseink melyet a résztvevők számára osztottak ki. Beloianniszban a temető szépült meg, Pusztaszabolcson a Manóvár óvoda játszóterét lakhatták be a legkisebbek, Besnyőn sikeres   >>>>

Áprilisi történések – címszavakban

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. május 2. 10:07 CEST

A Mezőföldi Önkéntes Pont április hónapban is számos programot valósított meg. A jobb időnek köszönhetően elindulhattak akciónapjaink, így csatlakoztunk a pusztaszabolcsi Tiszta utak, élő táj Egyesület szemétszedési akciójához, Ercsiben önkénteskedtünk a “víz jegyében”, Adonyban pedig a horgászegyesülettel közösen takarítottuk a Duna-partot. De programjaink itt még nem értek véget…

Áprilisi akciók és programok

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. április 7. 18:26 CEST

Végre talán megmutatja magát a tavasz is, elolvad az utolsó hó, azonban ilyenkor válik igazán láthatóvá a hátrahagyott szemét… A Mezőföldi Önkéntes Pont a települések civiljeivel közös akciókat hirdet április hónapban, melyek elsődleges célja a környezetünk rendbetétele. Várjuk a tettrekész önkénteseket Pusztaszabolcsra, Beloianniszba, Ercsibe és Adonyba is!

Az első negyedév programjai

» Közzétette: Önkéntes Pont ¦ 2013. április 4. 18:28 CEST

Az első két hónap jó tapasztalataival vágtunk bele ebbe a negyedévbe. Reméltük, hogy a lelkesedés nem hagy alább és továbbra is szorgalmasan tevékenykedhetnek azok, akik segíteni akarnak. Célunk, hogy összehozzuk a kínálatot a kereslettel, azaz megismertessük egymással azokat, akik önkéntes munkát szeretnének végezni, és azokat, akik szívesen fogadnának önkéntest.

Projektzáró konferencia...

Egész napos rendezvénnyel zárult a Sziront’Art Közhasznú Egyesület önkéntesség elterjesztését ...

Önkéntesség vidéken...

A Mezőföldi Önkéntes Pont egy éves működésének tapasztalatai. Kik a ...

Önkéntesség álláskeresőkn...

Az önkéntes tevékenység személyiségfejlesztő és társadalmi tőkét növelő előnye mellett ...

Új tanév, új kihívások!...

A kötelező iskolai közösségi szolgálat megszervezésében és lebonyolításában is segít ...

Nyáron is lehetsz önkéntes!...

Önkéntesség dióhéjban. Mi az önkéntesség? Ki lehet önkéntes? Miben segít ...